MUSTA TEE

Veden lämpötila 90-100 asteista ja jos käytät teekannua niin lämmitä se ensin esim. huuhtelemalla lämpimällä vedellä.

Haudutusaika yleisesti 3-4 min, Darjeeling First Flush 2-3 min.

VIHREÄ TEE

Kuumenna vesi 80 asteeseen tai anna kiehuneen veden jäähtyä muutaman minuutin ajan ennen hauduttamista

Haudusaika 2 min.

VALKOINEN TEE

Kuumenna vesi 70-80 asteeseen.

Haudutusaika: 2 -3 min.

OOLONG TEE

Veden lämpötila 80-100 astetta

Haudutusaika: 2-4 min

Useita Oolong teelaatuja voidaan hauduttaa useamman kerran.

HEDELMÄHAUDUKKEET

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja hauduta hieman pidempään. Hedelmähaudukkeissa ei ole kofeiinia eikä parkkiaineita niin ne kestävät hyvin pidemmänkin ja useamman haudutuksen.

Haudutusaika: 5-8 min.

YRTTIHAUDUKKEET

Yrttiteet haudutetaan aina kiehuvaan veteen.

Haudutusaika vähintään 5 min.