Matcha-teen valmistus: n. 1g matchaa 100ml vettä (60-80C). Vispaa bambuvispilällä tai pienellä maidonvaahdottimella pyöreässä laakeassa kulhossa niin, että saat pinnalle kauniin vaahdon. Säilytä avattu matcha-purkki viileässä.
6 hampurilaista
Vispaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää matchajauhe, suola ja pippuri taikinaan. Tee kuusi isohkoa sämpylää leivinpaperin päälle ja paista pellillä uunissa noin 25 C ja 150° C. Leikkaa sämpylät ja laita väliin haluamasi lisäkkeet, kuten kanaa, avokadoa, sipulia, tofua, juustoa, jne.
Yhteen lasilliseen:
Sekoita kaikki ainekset mixerissä. Tarjoile laseista joiden reunat on päällystetty matchajauheella.
Yhteen lasilliseen:
Sekoita kaikki ainekset mixerissä, joka soveltuu myös jääpalojen murskaamiseen.
Yhteen lasilliseen:
Kaada korkeaan lasiin alle puolet maidosta, lisää matcha-jauhe sekä mahdollinen makeutusaine. Sekoita maidonvaahdottimella. Kun matchajauhe on täysin liuennut, lisää loppu lämmitetty ja vaahdotettu maito tai soijamaito päälle. Koristele juoma pienellä määrällä matchajauhetta. Toimii myös kylmänä!
Sekoita blenderissa jäämurska, soijamaito, matcha ja tomusokeri. Voit myös lisätä pari shortbreadia joukkoon, jolloin saat kiinteämmän smoothin.
Sekoita mixerissa tomusokeri, munan keltuaiset ja voi. Sekoita keskenään jauhot ja matchajauhe. Lisää seokseen jo keskenään sekoitetut tomusokeri, keltuaiset ja voi. Vaivaa käsin tasaiseksi taikinaksi.
Anna taikinan levätä noin tunnin ajan foliossa jääkaapissa. Jauhota työalusta ja levitä sille taikina, josta leivot pieniä matcha pikkuleipiä. Pyöritä pikkuleivät kristallisokerissa ja nosta leivinpaperin päälle leivinpellille.
Paista 180C 10-12 min.
1 annos:
Lisää huoneen lämpimään voihin kaikki ainekset, sekoita hyvin ja levite on valmis! Säilytä valmis levite jääkaapissa
Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri keskenään hyvin. Pese limet hyvin ja raasta kuori. Yhdistä raaste ja tee sokeri-voi massaan. Lisää kananmunat yksitellen seokseen. Siivilöi vehnäjauho, maissijauho ja leivinjauho keskenään ja lisää sitten jauhoseos lusikalla taikinaan. Voitele vuoka hyvin. Paista 165C reilun tunnin verran. Kakku tuoksuu ihastuttavan tuoreelta ja on väriltään uskomattoman vihreä. Maistuu erinomaiselta!
Ainekset täytteeseen:
Pohjan valmistus
Murenna täysjyväkeksit pieniksi. Sekoita voi ja maito keksin muruihin. Painele taikina lusikan toisella puolella piirakkavuokaan.
Täytteen valmistus:
Kuumenna uuni 180C. Lisää matcha siivilän läpi kulhoon ja lisää 4 rkl kuumaa vettä (anna jäähtyä niin että lämpötila ei ole yli 80C !), sekoita hyvin ja laita sivuun. Sekoita tuorejuusto ja sokeri hyvin keskenään, lisää smetana ja sitten kananmunat. Lisää seokseen jauhot, kerma sekä matcha. Sekoita ainekset blenderissä kunnes saat pehmeää nestemäistä massaa. Lisää seos taikinan päälle piirakkavuokaan.
Paista uunissa 180C noin 30 min ja vielä toiset 30 min 160C. Anna jäähtyä yön yli viileässä¤. Reseptistä tulee halkaisijaltaan 20 cm juustokakku.